Kiskoromban nem szerettem kifejezetten a sütőtököt, de amióta tudom, hogy nem csak egyféleképpen készíthető el (*.*) azóta előszeretettel kísérletezek ezzel a zöldséggel is. Ezt a receptet bátyámtól tanultam, aki egyik hétvégén meglátogatott és ezt sütöttük ebédre. (a név kötelez :)) Nagyon egyszerű és gyors. Kitűnő köretnek is, mi akkor úgy fogyaszottuk, hogy mellé sütöttünk sima sajtos melegszendvicset és virslit, a három együtt nagyon nagyon finom ebéddé állt össze. Azóta többször is sütöttem így vagy úgy.
Hozzávalók:
egy kisebb sütőtök (nyilván ez attól függ, hány főre készítjük)
só, bors
majoranna, kakukkfű
1 fej hagyma
sajt
Elkészítés:
A tököt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük sorba. A hagymát szintén karikázzuk, a sajtot reszeljük vagy szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szelet tökre ráteszünk egy hagymakarikát. Jöhet a kis majoranna, kakukkfű, majd mindegyikre egy szelet sajt. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul, addigra a tök is átsül. Ajánlom mellé, hogy szintén sütőben süssünk virslit illetve vajas, sajtos kenyeret melegszendvicsként. A három együtt nagyon jó és laktató.
Anna
Talán fetával a legizgalmasabb… 🙂