Sütőtök extrázva

Kiskoromban nem szerettem kifejezetten a sütőtököt, de amióta tudom, hogy nem csak egyféleképpen készíthető el (*.*) azóta előszeretettel kísérletezek ezzel a zöldséggel is. Ezt a receptet bátyámtól tanultam, aki egyik hétvégén meglátogatott és ezt sütöttük ebédre. (a név kötelez :)) Nagyon egyszerű és gyors. Kitűnő köretnek is, mi akkor úgy fogyaszottuk, hogy mellé sütöttünk sima sajtos melegszendvicset és virslit, a három együtt nagyon nagyon finom ebéddé állt össze. Azóta többször is sütöttem így vagy úgy.

Hozzávalók:

egy kisebb sütőtök (nyilván ez attól függ, hány főre készítjük)

só, bors

majoranna, kakukkfű

1 fej hagyma

sajt

Dsc_0025

Elkészítés:

A tököt ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük sorba. A hagymát szintén karikázzuk, a sajtot reszeljük vagy szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szelet tökre ráteszünk egy hagymakarikát. Jöhet a kis majoranna, kakukkfű, majd mindegyikre egy szelet sajt. 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul, addigra a tök is átsül. Ajánlom mellé, hogy szintén sütőben süssünk virslit illetve vajas, sajtos kenyeret melegszendvicsként. A három együtt nagyon jó és laktató.

Anna

Advertisements

Sütőtök extrázva” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s