Epres mascarpones piskótatekercs

A recept Limara oldaláról van. Egymás utáni napokon kétszer is elkészítettem. Látványos, finom és viszonylag gyorsan elkészül. Használjátok ki az eperszezont és süssétek meg Ti is. Garantált a siker 🙂

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 egész tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 130 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 2 ek. olaj

    Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 120 g fehércsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 500 g eper

    Elkészítés:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd beleszitáljuk a kakaós lisztet. Végül belecsorgatjuk az olajat és elkeverjük. Sütőpapírral kibéleljük a legnagyobb tepsinket ( kb 30×40) és beleöntjük a masszát. 8 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha elkészült egy tiszta sütőpapírra/konyharuhára tesszük fejjel lefelé. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd még melegen lazán feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
    Közben elkészítjük a krémet. A fehércsokit mikróban megolvasztjuk, kicsit hagyjuk hűlni, majd habverővel hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt. Alaposan felverjük. Pár kanállal félre teszünk belőle a bevonathoz. Végül belekeverjük az apróra vágott epret is. (Pár szemet hagyjunk ki díszítésre)
    Ha a piskóta kihűlt, letekerjük, megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Körbe a kihagyott krémmel lekenjük. Félbe vágott eperrel és olvasztott étcsokival dekoráljuk. A hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Anna

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s