Én mondom, nincs is jobb figyelemelterelés egy mindenórás kismama számára, mint az ha sütit süt. Az más kérdés, hogyha a drága baba nem érkezik meg hamarosan, akkor az utolsó napokban megduplázom a súlyom 🙂 Elhatároztam, hogy ennek még muszáj beférnie a szülés előtti repertoárba, mert ki tudja utána mikor jutok oda, hogy megint süssek. Márpedig erre nagyon kíváncsi voltam, mint kakaós csiga rajongó. Tegnap kedves barátnőm itt volt és Vele készítettük el. Illetve 95%-ban Ő csinálta, mert én csak ülni tudtam akkor épp 🙂 Mindenesetre elkészült, megettük, nagyon finom volt úgyhogy jöhet a baba!
Kiegészítés (2019.06.09.) Anikó barátnőmnek elküldtem ezt a receptet és Ő is (mint sokan mások) annyira rákattant, hogy rengetegszer süti azóta is a családnak. Az egyik nagyfia, Gergő vetette fel, hogy elbírna több tölteléket is a csiga, így megpróbálta az emelt mennyiséggel és hozott nekem kóstolót belőle. Annyival szaftosabb lett, hogy azóta én is többet teszek bele és a mai napon eszerint módosítom a receptet. Köszönet az ötletért Gergőnek és Ancsinak 🙂
Hozzávalók kb 25 kisebb csigához:
250 g túró
100 g porcukor
fél dl tej
5 ek étolaj
250 g liszt
fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
50 gramm olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (hőlégkeverésesre, ha van), egy nagyobb és egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (egybe nekem pont nem fért bele)
A túrót a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jöhet bele a liszt és a sütőpor. Alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, jó vékonyra. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a cukrot és a kakaóport. Az olvasztott vajjal egyenletesen megkenjük a kinyújtott tésztát majd eloszlatjuk rajta a cukros kakaót. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és kb 2 cm-es szeletekre vágjuk. 10-15 perc alatt megsütjük. 10 perc után érdemes ránézni, mert sütő-függő, hogy mennyi kell neki.
Anna
“Kelesztés nélküli kakaós csiga” bejegyzéshez egy hozzászólás