Tonhalkrém

Először is nagyon boldog új évet mindenkinek! Kicsit lassan értük utol magunkat, ami annak köszönhető, hogy elképesztő iramban kezdődött meg az új év, illetve döglődött a posterous is, így nem sikerült új receptet feltöltenünk.
De most végre a Parfén is kezdetét veszi a 2013-as év!!!
Elsőként egy roppant egyszerű szendvicskrémmel készültem. A receptet nagyon kedves barátainktól kaptuk, akiknél novemberben jártunk Zsámbékon. Mindig fantasztikus ételekkel készülnek, legutóbb vacsorára ezzel a tonhalkrémmel és frissen sütött zsemlével leptek meg minket. Nem tudom, ki, hogy van vele, de én nem rajongok amúgy a halas dolgokért, náhány kivételtől eltekintve, és ezek közé tartozik a tonhal is. Éppen ezért gyakori összetevője a konyhai alkotásaimnak.

Dsc_0042

Tonhalkrém:

2 db tonhalkonzerv (egy ami olajban van, egy ami sima sós lében van)

1 ek tejföl

fél ek majonéz

só, bors

Igazából az arányok eléggé rugalmasak, ízlés kérdése, de ha ezeket a hozzávalókat összekutyuljuk, időnként bele-bele kóstolgatva, garantáltan sikerülni fog a krém.

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s