Epres pite

Nem mondhatni, hogy eper szezon lenne, de szerintem ez a pite kíválóan elkészíthet?? más gyümölccsel is, vagy akár mirelit eperrel. Többször is megsütöttem, mivel mindig nagy sikerem volt vele. Szerintem roppan egyszer??, a recept szerint 20 perc az elészítés és 30-35 perc a sütés. Tanúsíthatom, hogy tényleg ennyi id??t vesz csupán igénybe. Élvezzétek ki a jóid??t, mert hamarosan itt a hideg. Mi persze készülünk sok-sok testet és lelket melenget?? finomsággal!

Diabetikus verzió: gyümölcscukor, durumliszt

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt + a formához
10 dkg porcukor
fél csomag süt??por
csipet só
1 kisebb citrom reszelt héja
2 tojás
10 dkg natúr joghurt
10 dkg süt??margarin, olvasztva + a forma kikenéséhez

Az epres részhez:

20-25 dkg eper
5 dkg kristálycukor
fagylalt a tálaláshoz

A tésztához a lisztet, a porcukrot, a süt??port, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és az olvasztott margarint, és sima tésztává keverjük. Az epreket megmossuk, a zöldjét leszedjük, majd felkockázzuk. A kristálycukrot egy serpeny??ben aranybarnára karamellizáljuk, majd 0,3 dl vízzel felöntjük, sziruppá f??zzük. Az epret kissé megfuttatjuk rajta, csak annyira, hogy ne legyen túl lágy.

A szirupot lesz??rjük, és az epret elosztjuk a margarinnal kikent, kilisztezett formában elkent tészta tetején. Ha szükséges, kissé belenyomkodjuk. 170 fokra el??melegített süt??ben kb. 30-35 perc alatt megsütjük, t??próbával ellen??rizzük. Langyosan szeleteljük, fagylalttal kínáljuk.

 

Dsc_0888

Zene: http://www.youtube.com/watch?v=p62rfWxs6a8

Az eredeti recept a 2012.májusi N??k Lapja Konyhából van.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s