Klasszikus Sajttorta

Van már a blogon több verzió is, de ez az alap cheesecake, ami szerintem mindent visz és úgy tökéletes, ahogy van. Semmi flanc, semmi titkos hozzávaló. A recept innen van, pici módosítással készítem.

IMG_8050

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

100 g vaj

1 csomag Zabfalat keksz

500 g mascarpone

2,5 dl tejföl

150 g cukor

2 ek liszt

2 csomag vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

3 tojás

Elkészítés:

A zabkekszet ledaráljuk és elkeverjük a puha vajjal. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomogatjuk. 160 fokos sütőben 10 peecig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponet, tejfölt, cukrokat, tojásokat, lisztet és a citromhéjat robotgéppel simára keverjük. Az elősütött alapra öntjük és 150 fokon kb 45-50 percig sütjük (sütő függő, muszáj tűpróbával ellenőrizni) Akkor van kész, ha a közepe még picit remegős, de már nem folyós. Érdemes előző nap elkészíteni, mert akkor jó igazán, ha egy éjszakát pihen a kihűlt torta a hűtőben. De ha az nem jön össze, akkor is fontos, hogy teljesn kihűlve szeleteljük csak. Lehet hozzá adni gyümölcspépet, lekvárt. De nálunk így simán fut  🙂

IMG_8045.JPG

Anna

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s