Avokádó krémleves II.

Már van fent a blogon egy ilyen recept ITT  de én egy kicsit máshogy készítem ezért most felkerül ennek a receptje is. Az én általam kipróbált és bevált recept a Femina oldalról van. Nem is változtattam sokat rajta. Arra figyeljetek, hogy a levesben bor van, aminek az alkoholtartalma ennyi idő alatt nem fő el, szóval sofőrök, kismamák és gyerekek ne ezt ebédeljék 🙂 Bor íze amúgy nem lesz és én még sosem csiccsentettem be tőle, de attól még tény, hogy órákig kéne főzni, hogy semennyi alkohol se maradjon benne.

Hozzávalók:

  • 8 dl zöldségleves vagy csirkehús leves (jó a vízben feloldott húsleves kocka is :P)
  • 2 érett avokádó
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • egy kisebb vöröshagyma
  • méz, só, bors

img_20160724_163705_optimized

Az avokádókat meghámozzuk, kiszedjük a magjukat és felkockázzuk a húsukat. Vajban üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Erre mehet a fehérbor és az alaplé (hús- vagy zöldségleves). Kb 5 percig kell főzni.  Ekkor beleteszünk egy kis mézet, sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről. A kockákra vágott avokádó kérharmadát beletesszük majd az egészet leturmixoljuk Ezután már csak kicsit kell melegíteni a levesen, felfőzni nem szabad, mert akkor az avokádó megkeseredik. Tálaláskor beletesszük a maradék kockákra vágott avokádót.

Jó étvágyat

Nóri

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s