Sajttortácskák fahéjas morzsával

Viszonylag egyszerű de mégis különleges sajttorták. Szépen lehet tálalni, mivel eleve egyszemélyes adagokat sütünk. Akinek van szép muffinsütő papírpohárkája, az süsse abba, nekem csak “csúnya” szilikonos formám van, ezért kicsit változtattam a dolgon. Az eredeti (német oldalon talált de egy angol szakácskönyből származó) receptben ugyanis szép paírkosárban sütötték ki a tortákat, mégpedig morzsával felfelé, és erre helyezték a málnát. Én kifordítottam az enyémeket a formából, mint az a képeken látszik is. Az ízélményből nem von le egyik verzió sem. Az egyetlen “rossz hírem”, hogy érdemes előző nap elkészíteni és egy éjszakát a hűtőben hagyni a tortácskákat, akkor az igazi.

IMG_20180715_162908

Hozzávalók 12 tortácskához

A morzsához

  • 130 g liszt
  • 135 g nádcukor / barnacukor
  • 60 g olvasztott vaj
  • fél kk. őrölt fahéj
  • negyed kk. só

A krémhez

  • 400 g Frischkäse ( Aldiban. Lidlben keressétek, sajnos nem tudom mi a magyar megfelelője. Nem ilyen tömlős sajt, inkább ilyen kenyérre kenhető, nem a darabos, hanem a krémes állagú, mint pl a natúr Philadelphia krémsajt)
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 3 ek citromlé, ha van, egy bio citrom lereszelt héja is

+ málna (3 szem tortánként) és porcukor díszítésnek.

IMG_20180715_162808_2

Elkészítés

  1. Elsőként a morzsához valót készítjük elő. Ehhez összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a folyékony vajat és eldolgozzuk, hogy morzsás legyen, ne maradjon száraz sehol. Félretesszük.
  2. Ezután előmelegítjük a sütőt 160 fokra (alsó-felső fokozat)
  3. A Frischkäse-t a cukorral jó alaposan elkeverjük, lehetőség szerint néhány percig robotgéppel. Ezután hozzáaadjuk a maradék hozzávalót és ezekkel együtt szintén jó alaposan elkeverjük.
  4. A sütőformákat nagyjából 3/4ig töltjük krémmel, mert fel fognak emelkedni. Tetejükre rászórjuk a morzsát. Nekem viszonylag vastag morzsaréteg lett, mert nagyok voltak a formáim is és nem lett 12 db belőle. De ez nem volt probléma.
  5. Ezután a 25 percig sütjük a tortácskákat. Ha kihűltek, még betesszük őket éjszakára a hűtőbe.
  6. Szépen lehetett volna tálalni porcukorral, de nekem az elfogyott múltkor. Szerintem úgy a legfinomabb, ha nem hidegen esszük, hanem tálalás előtt már kiszedjük a hűtőből hogy szobahőmérsékletű legyen. Naaggggyon finom!

Nóri

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s