Gombás-meggyes csirkecsíkok

Gomba-meggy-hús. Elég furcsa kombináció, nem? De ha az ananászos hús oké, akkor ez miért ne lenne az? Lelövöm az elején a poént, egyáltalán nem furcsa, cserébe egy újabb nagyon gyors recept. Egy nap gnocchival, aztán pedig tésztával ettem, de szerintem bármilyen köret illik hozzá. Az inspiráció a sokat emlegetett német szakácskönyvemből van, de elég sok változtatással.

Hozzávalók 4 főre
  • 600 g csirkemell felkockázva
  • 300 g gomba felszeletelve
  • 1 meggykonzerv
  • 125 g felkockázott szalonna
  • 200 g tejföl
  • só, bors, olaj
  • aki szereti, az tehet bele friss petrezselymet is

IMG_20180610_203655_2.jpg

A gombát, csirkét felkockázzuk, a meggy levég leszűrjük. Forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítjük a csirkét 1-2 perc alatt, majd kivesszük a husit serpenyőből. A hátramaradt olajon a szalonnát közepes hőfokon ropogósra sütjük. Ha nem elég zsíros, lehet hozzá még egy kevés olajat tenni. Hozzáadjuk a gombát és két percig együtt sütjük őket. Ezután visszatesszük a húst a serpenyőbe (a szalonnás gombához), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a meggyet. Ezután már csak kicsit összemelegítjük. Szükség esetén sűríthetjük kis liszttel, Aki petrezselymet szeretne hozzá tenni, annak most jött el az ideje, azt nem kell belefőzni.

Jó étvágyat

Nóri

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s