Nutellával töltött kalács

Szuper töltött kalács receptre bukkantam tavaly és idén is elkészítem. A recept a Street Kitchen oldaláról van.


Hozzávalók (1 kenyérformányi kalácshoz)

  • 500 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl habtejszin
  • 1 dl zsíros tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • Kb. 30 dkg Nutella
  • 1 tojás a kenéshez
  • durvára aprított mogyoró a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikapart magjait, a tojásokat és az élesztőt összekeverjük és addig dagasztjuk (én géppel szoktam) míg ruganyos, fényes tésztát nem kapunk. Ekkor letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkán 16 részre osztjuk. A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarjuk és további 15 percig pihentetjük.

A gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy nagyobb teáskanál Nutellát teszünk. A Nutella köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk. Egy kivajazott kenyérsütő forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hatot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc). Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Ha a kalács megkelt, akkor 25 perc alatt készre sütjük. Ha már szép színe van, kész is.

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s