Csokis-epres pavlova torta

Ezt a receptet már két éve tervezem, hogy felrakom, mert többször is elkészítettem, de valahogy mindig kifelejtődött a repertoárból, pedig nagyon is itt a helye. Puffinnak hála ismét a szuper receptért 🙂
18447007_1372265396153597_7763399537745652980_n
Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 170 g porcukor
  • fél ek balzsamecet
  • 2 ek kakaópor
  • 54 g étcsokiKrémhez:
  • 200 ml tejszín
  • 200 g mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • kb 20 szem eper / mirelit bogyós gyümölcs

    Elkészítés:Az étcsokit apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral béleljük ki. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, a vége felé adjuk hozzá a porcukrot és azzal verjük keményre. Ezután óvatosan hozzáadjuk az étcsokit, balzsamecetet és a kakaót. A sütő hőfokát levesszük 150 fokra. Az elkészült masszát kör alakban a tortaformába tesszük, hagyunk egy kis helyet a peremétől, hogy legyen helye növekedni. 150 fokos sütőben 55-60 percig sütjük. Majd a sütő ajtaját kinyitva hagyjuk kihűlni.
    Elkészítjük a krémet. Én mindig vegyesen használom a tejszínt meg a mascarponet, mert akkor tuti megáll a hab és nem folyik el később sem. A tejszínt, mascarponét a porcukorral kemény habbá verjük és az óriás habcsókra halmozzuk. Végül mehet rá az apróra vágott eper vagy bármilyen egyéb gyümölcs.

    Anna

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s