Sült túrótorta

Volt itthon egy csomag túró, amit el kellet használni. Régóta terveztem, hogy kipróbálom a sült túrótortát, mert készíteni nem készítettem korábban, de enni már ettem itt-ott és nagyon ízlett 🙂 Kis eperrel, lekvárral feldobva szuper könnyed édesség.
A recept innen van.

Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:

Tésztához:

50 g porcukor
100 g vaj
150 g finomliszt

Töltelékhez:

500 g túró

2 ek étkezési keményítő

200 g porcukor

500 ml tej (2,8%-os)

400 g tejföl

1 citrom héja

2 tojás

1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat, lisztet és porcukrot összegyúrjuk. Majd a hűtőbe rakjuk 10 percre. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra (nem hőlégkeverésre). Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (tortánál mindig csak az aljára megy sütőpapír), majd a tésztát kinyújtjuk és belenyomkodjuk úgy a formába, hogy legyen körbe 3-4 cm pereme is. Ezután megszurkáljuk az alját villával majd betoljuk a sütőbe kb 10-15 percre, míg aranybarnára sül. A krémhez a összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Én le is turmixoltam, hogy ne legyen darabos a túró benne. Majd a megsült tésztára öntjük és mehet vissza a sütőbe, újabb 90-100 percre. Érdemes 90 percnél csekkolni, hogy hogy áll. Ha nagyon égne a teteje, akkor tegyünk rá alufóliát vagy sütőpapírt. Ha már nem folyós a közepe, kivesszük és hagyjuk a formában kihűlni. Ha kihűlt, vágjuk körbe a peremét egy vékony késsel, majd csatoljuk le a formát és már ehetjük is. Friss eper vagy lekvár nagyon jól passzol mellé.

Anna

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s