Citromos kuglóf

Egy ételfotós Facebook csoportban jött velem szemben ez a spéci kuglófforma és bár nem vagyok nagy kuglóf sütő, ez megtetszett így kérésemre Nóri szerzett nekem kinn Németországban egyet.
Első próba alkalmával nem igazán jött ki a süti a formából. Ne szépítsük, egy romhalmaz lett. Ebben szerepe volt annak, hogy nem vártam meg, míg teljesen kihűlt… (mentségemre szóljon, hogy brutálisan finom illata van, úgyhogy egyszerűen nem bírtam megvárni, hogy kihűljön). Második próbálkozásra már vállalható lett külsőre is. Az íze mondjuk mindig 10 pontos 🙂 A recept Rupáner konyhájáról van.

nevtelen
Hozzávalók:

3 tojás

160 g cukor

1 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja és leve

80 ml olaj

80 ml víz

190 g liszt

1 cs sütőpor

Citrom mázhoz:

120 g porcukor

fél citrom leve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a két féle cukorral, belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporos lisztet. A habot óvatosan beleforgatjuk, míg egynemű masszát nem kapunk. Kivajazott kuglófformába öntjük és kb 50 percig sütjük. Érdemes 45 perc környékén tűpróbát végezni, mert nem minden sütő egyforma. Ha már nem ragad rá a tészta a tűre, akkor kivesszük és megvárjuk, míg kihűl. Ekkor szépen kijön a formából.
Én készítettem rá citrom mázat is, de anélkül is nagyon finom. A mázhoz a porcukort és a citrom levét elkeverjük, majd rácsorgatjuk a kuglófra.

kugl

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s