Pogácsa

Szándékosan nem szalonnás pogácsaként írtam a címben, mert olyan az alaptésztája, hogy mással is bőven el lehet készíteni. Legközelebb például tepertővel szeretném kipróbálni, mert ugyan nagyon finom volt szalonnával is, de hiányzott nekem belőle az a jó kis karakteres töpi íz.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 tk só (szerintem elbír még egy kicsit, de függ a szalonna sósságától)
10 dkg sertészsír/vaj
10 dkg füstölt szalonna
1 tojás
4-5 jó nagy ek tejföl

1 tojás a tetejére

A lisztet, sütőport, sót keverjük össze. Morzsoljuk bele a zsírt vagy vajat, majd jöhet bele a tojás, a felaprított szalonna és a tejföl. Előfordulhat, hogy kicsit száraz marad a tészta, kevés (max 1 dl) tejet apránként rakjunk hozzá.
Ha összegyúrtuk a tésztát, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra. A pogácsák tetejét kenjük le tojással és mehet a sütőbe 180 °C-on 20 percre. Finom marad még másnap is, már ha nem fogy el azon nyomban, forrón. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s