Zabsüti

Múltkor anyu hozott egy zabszeletet, azt hiszem, amit protein szeletként is árulnak. Mindenesetre epres volt és nagyon finom. De ránézésre meg lehetett állapítani, hogy a márkát kell megfizetni benne, nem a bonyolult összetevőket. így kipróbáltam házilag és azt kell mondjam, cukor nélkül is összeragad a cucc és legalább olyan finom, ha nem még finomabb. Hétvégén sütöttem ebéd utánra, aztán délután még egy adagot. Az elsőbe belekerült maradék kókusztej is. Nagyjából bármit bele lehet rakni ebbe a finomságba.A hozzávalók mennyiségét kb-ra tudom csak írni, de nagy bakit nem lehet lőni vele.

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 érett banán
1 marék aszalt gyümölcs – pl. aszalt szilva, áfonya
(aszalt gyümölcs híján akár meggybefőtt is jó)

tetejére fél tábla étcsoki

A zabpelyhet az aszalt gyümölccsel daráljuk össze, amennyire finomra csak tudjuk. A banánokat törjük össze villával, és forgassuk össze a zabos darálékkal. egy jól formázható masszát kapunk. Sütőpapíros tepsibe egyengessük el, fél cm vastagon kb. Vizes kézzel a legkönnyebb szétsimogatni.
Rakjuk be a sütőbe 200 °C-ra, 12-14 perc alatt megszikkad. Vegyük ki, olvasszuk meg a csoki 2/3-át, majd keverjük hozzá a maradékot és kenjük meg vele a zabsüti tetejét. 10 percre rakjuk be a mélyhűtőbe, hogy megdermedjen a máz és már szeletelhetjük is fel.süti.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s