Sajtos baconös kifli

20170113_212503.jpgAkkor jöjjön ez a fincsi recept. Gyors kelesztéssel (igen, őszintén bevallom, mostanában nincs türelmem kivárni a 45-60 percet, ezért bevágom az 50 fokos sütőbe. Enyhén szólva gyorsabban megkel) pikkpakk készen van.

Hozzávalók:

450 g liszt (én 2:1 arányban teljes kiőrlésű és fehér lisztből gyúrtam)
25 g élesztő
2 dl langyos víz
1kk cukor
1 tojás sárgája
50 ml olaj
2 tk só
sajt kb. 10 dkg

Tetejére:
8 szelet bacon
Tojásfehérje
szezámmag

Felfuttatjuk a cukros vízben az élesztőt. A sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat, megkelesztjük. Ezután 8 cipóra osztjuk, a cipókat téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk sajttal az egyik hosszanti oldalon, majd feltekerjük. Végül a kifli köré tekerünk egy szelet bacont,megkenjünk tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 200°C on megsütjük, kb. 15-20 perc alatt. A tésztája puha, vetekszik a csigáéval 😉

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s