Gyors nutellás sajttorta

Amikor gyorsan kell valami látványos és finom édességet felmutatni, na akkor ezt pont jól jön. A kekszes alapnál egyszerűbb nincs is és a mascarpone-nutella kombó is verhetetlen. Ha meg ötvözzük a kettőt, megkapjuk ezt a csodálatos tortát. Már csak annyi a baj, hogy nem mértem az arányokat, hanem kivételesen (direkt a blog miatt nem szoktam ilyet csinálni) érzésre ment minden, de azért igyekeztem a receptet megírni.

15094294_1205538949492910_935099795608392309_n

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához (24-26 centishez ennek a duplája):

fél csomag Zabfalat

50 g vaj

250 g mascarpone

kb 4 ek Nutella (ízlés szerint mehet több vagy kevesebb)

két marék szeletelt mandula / apróra vágott mogyoró

Elkészítés:

A kekszet aprítógépben ledaráljuk a vajjal ( az is mehet kockázva az aprítóba) majd egy 18 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes alapot.
A mascarponét alaposan elkeverjük a nutellával és mehet az alapra. Tetejére pirított mandula szeleteket vagy pirított, apróra vágott mogyorót teszünk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s