“A” kuglóf

Kedvem támadt újra használni a szilikon kuglóf formámat, amit a lelkes vásárlás óta egyszer használtam csak. A receptkeresésnél a gyorsaságon kívül az volt a szempont, hogy ne kelljen bele se élesztő, se egy kocka margarin. Meg is találtam a tökéletes kuglófot.

fb_img_1477513051486

Hozzávalók:

4 tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg liszt
fél cs sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
2-3 ek kakaópor (én vegyesen raktam édeset és keserűt)

180 fokra melegítsük elő a sütőt, kenjük ki a formát, ha esetleg nem szilikon.

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük, majd mehet hozzá a liszt, sütőpor, olaj, tej. Keverjük össze, majd a kemény habbá vert fehérjét forgassuk bele.
A tészta 2/3-át ötsük a formába, majd a maradékhoz keverjük a kakaót és önthetjük is a fehér tésztára. A kanalat kicsit mártogassuk bele a tésztába, hogy keveredjen a két szín. Majd mehet a sütőbe. Nekem kb 45 perc alatt sült át teljesen, de az eredeti receptben 30 percet írtak, szóval érdemes vetni rá egy pilantást akkor is, hátha elkészült.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s