Pupusas

Hú, de régen raktam már fel receptet. 🙂 Az alábbi receptet vettem alapul, új kedvenc receptgyűjtő oldalamról. Ugyan itt azt írja, hogy a 6 darab elég volt a családnak, mi rögtön rácáfoltunk erre. Nagyobbik fiam vagy 2 és felet bekebelezett belőle és szerintem még bírt volna enni (még egy kiflit is utánaküldött a pupusasoknak). A legidőigényesebb a sütögetés, a tészta és a töltelék pillanatok alatt készen van. A sütéshez annyit, hogy nem szabad túl vékonyra nyújtani a tésztát, mert sülés közben kilyukad és egy éjszakás áztatás után is sikálnom kellett a serpenyőről az odaégett darabokat. Lehet, hogy legközelebb kipróbálom sütőben sütni, bár úgy valószínűleg lassabb lesz a folyamat.

Hozzávalók:

Tészta

300 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
50 ml olaj
120 ml víz

Töltelék

2-3 púpos ek tejföl
csipet só
1 kisebb fej lilahagyma
100 g reszelt sajt
2-3 púpos ek bacon
bors
1 gerezd fokhagyma

 

A tésztához a hozzávalókat összerakjuk, összegyúrjuk. Rugalmas, nem ragacsos tészta lesz belőle. Amíg pihen, addig a felaprított hagymát a baconnal együtt megpirítjuk. Ha kész, összekeverjük a többivel. A tésztát 6 részre osztjuk, majd a kis cipókat kör alakúra nyújtjuk. Mindegyik közepébe 1-2 ek töltelék jut. Összefogjuk a két szélét és végignyomkodjuk, ne nyíljon szét a tészta, majd szilvamag alakú lepénnyé formáljuk. Teflonos serpenyőben zsiradék nélkül mindkét oldalát barnára sütjük, 3-4 perc alatt (oldalanként).

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s