Tejszínes csirke (mustáros, currys)

Ehhez az újabb könnyű és gyors “szószos husi” recepthez nagyon nem is tudok mit hozzáfűzni, mint hogy finom és ajánlom nektek 🙂

Eredeti recept itt.

Hozzávalók :

  • 600g csirkemellfilé
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. mustár
  • 1 kk. curry
  • 1 kk. keményítő
  • só, bors, olaj

IMG_20160929_144207.jpg

A karikákra vágott újhagymát kis olajon megdinszteljük, majd rátesszük a nagyobb szeletekre vágott csirkemellet  és mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, amiben előzetesen elkevertük a mustárt és a curryt. Lefedve, kislángon puhára pároljuk, végezetül egy kis szószt kiszedünk és simára keverjük benne a keményítőt, majd a húshoz visszaöntve még egyszer összeforraljuk.

Én sajtos krumplipürét készítettem hozzá, ami annyit takar, hogy a hagyományosan elkészített krumplipüréhez még melegében egy marék reszelt sajtot teszek, ettől szépen összeáll a püré és még finom is lesz 🙂

Jó étvágyat

Nóri

 

Advertisements

Tejszínes csirke (mustáros, currys)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s