Sertés szűzpecsenye grillezve

Idén végre vettünk egy kis grillezőt, hogy ne csak a kertben a tűzrakón, hanem a teraszon is tudjunk grillezni. Azóta már többször is sütögettünk ezt-azt. Mióta Nóriéknál jártunk Kölnben és megkóstoltuk az almás-curry szűzérméket, azóta a szűzpecsenye bekerült a repertoárba. Gondoltam biztos lehet grillezni is. Aztán ráleltem erre a receptre, kipróbáltuk és azóta a grillezéseink kötelező része lett.

Hozzávalók:

1 sertés szűzpecsenye (kb 500 g)

200 g szeletelt bacon

oregánó

bazsalikom

bors

Elkészítés:

A húst alaposan megszúrjuk szárított oregánóval, bazsalikommal és őrölt feketeborssal (só a bacon miatt nem kell) majd betekerjük baconbe, fogpiszkálóval rögzítjük. Mehet a grillre és figyelve, hogy ne égjen meg, néha forgatva addig sütjük míg a bacon szépen megpirul. Addigra a belseje is megpuhul. Mi parázsban sült édesburgonyával ettük, amibe egy tejfölös-reszelt sajtos mártást készítettem.

 

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s