Epres galette

Ezt a gyors, francia finomságot már többször készítettem különböző gyümölcsökkel. Most az epres verziót írom le, de szinte bármilyen gyümölccsel működik évszaktól függően ,amit kapunk. A recept kis módosítással az Álom sütikivitelben c.könyvből van.

Diabetikus verzió: lisztet felesbe rakjuk bele teljeskiőrlésű-finomliszt . Cukor helyett nyírfacukor, vaníliás cukor helyett fél vanília rúd kikapart belseje.

FB_IMG_1466232570349

Hozzávalók a tésztához:

220 g liszt

1 ek cukor

100 g vaj

50 ml víz

Csipet só

Töltelékhez:

Kb 250  g eper (vagy más szezonális gyümölcs)

1 ek cukor

1 cs vaníliás cukor

1 ek búzakeményítő

Tetejére:

1 tojássárgája

Egy marék szeletelt mandula

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd nagyjából kör alakúra nyújtjuk. Az epret megmossuk, kicsummázzuk majd felszeleteljük és összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel. A kinyújtott tészta közepére halmozzuk, majd a tészta szélét behajtogatjuk.  175 fokon sütjük 15 percig, majd kivesszük, tojássárgájával bekenjük a tésztát, megszórjuk szeletelt mandulával és újabb 15 percre vissza toljuk a sütőbe.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s