20 perces túrógombóc

Ez egy igencsak hiánypótló bejegyzés, amit régóta tervezek, de mindig elfelejtek feltenni. Tudnotok kell, hogy leírhatatlanul szeretem a túrógombócot, de ritkán készítik el igazán jól. Én is évekig próbálgattam a különböző recepteket, mire ezt megtaláltam. Ismét bizonyosságot nyert, hogy Puffin tudja a dolgát, mikor ezt a receptet anno kirakta azonnal kipróbáltam és nálam azóta nem készül más túrógombóc. Ezt viszont hetente egyszer beiktatom a menüsorba. Az, hogy mellesleg tényleg kész van 20 perc alatt mindenestül, már csak hab a tortán.

12002989_1039181982802636_1604763444228633087_n

Hozzávalók kb 20 közepes gombóchoz:

500 g túró

2 tojás kettéválasztva

4,5 ek. liszt

csipet só

Hempergetéshez:

50 g vaj

7 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban felteszünk vizet forrni. Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. A gombócokhoz a villával összetört túrót, lisztet, csipet sót és a tojások sárgáját összekeverjük majd felverjük a tojásfehérjéket és fokozatosan adagolva a masszához adjuk. Eddigre felforr a víz, amibe a nedves kézzel formázott gombócokat tesszük, megvárjuk míg feljönnek a víz tetejére és még főzzük 4-5 percig. Szűrővel kihalásszuk és a pirított morzsába forgatjuk. Porcukor tejföllel tálaljuk.

Anna

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s