Újhagymás darálthúsos sajtleves

 

Egy nagyon finom és egyszerű leves, én is csak nemrég próbáltam ki először, pedig a németek nagyon szeretik. Gyorsan be is került a “máskor is elkészítendő kaják” gyűjteményébe.

IMG_20151125_174952.jpg

Hozzávalók:

  • 500g darált hús(vegyes)
  • Só,bors, olaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 700ml víz
  • 3 húsleveskocka
  • 250g krémsajt
  • 200g tejföl

 

Az újhagymát karikákra vágjuk. Az olajon a húst fehéredésig pirítjuk egy nagyobb lábasban, majd sózzuk borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát és 5 percig főzzük, majd felöntjük a vízzel, beledobáljuk a húsleveskockákat,és lefedve lassú lángon 10 percig főzögetjük.

Ekkor a krémsajtot és a tejfölt is hozzáadjuk, elkeverjük és még egyszer átforraljuk. Lehet ízesíteni szerecsendióval, fokhagymaporral is. Kenyérrel egy jó kis egytálétel, főleg, hogy tényleg olyan finom, hogy az ember pukkadásig tudja tömni magát belőle.

Nóri

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s