Régóta tervezem, hogy kipróbálom ezt a pizza hamisítványt, mert csábítóan alacsony a szénhidráttartalma a lisztes társával szemben, ami férjemnek ugye nem mindegy. Ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak sőt gluténérzékenyeknek is. A recept innen.
Hozzávalók egy nagyobb kerek pizzához:
1 fej karfiol (kb 500 g-os)
1 tojás
1 bögre reszelt sajt (én ezt érzéssel adtam hozzá, nem mértem ki)
só, bors, bazsalikom, oregano
Tetejére:
ízlés szerint mehet bármi, amit a hagyományos pizzára is raknánk. Én felére paradicsomos szószt raktam, sonkával, sajttal. Másik felére tejföl, sonka sajt ment, kis jalapeno-val a tetején.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A karfiolt feldaraboljuk, megmossuk és késes aprítóban morzsásra aprítjuk. Ezután egy műanyag tálban berakjuk a mikróba kb 2 percre, hogy kicsit megpárolódjon (lehet lábasban is, tűzhelyen) Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Az egészet alaposan elkeverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiterítjük és kör alakba szépen lenyomkodjuk laposra, pizza formájúra 🙂 15-20 percre betoljuk a sütőbe. Utána kivesszük, megpakoljuk a választott feltéttel és visszatoljuk további 10 percre, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Anna