Karfiol pizza

Régóta tervezem, hogy kipróbálom ezt a pizza hamisítványt, mert csábítóan alacsony a szénhidráttartalma a lisztes társával szemben, ami férjemnek ugye nem mindegy. Ajánlott cukorbetegeknek, diétázóknak sőt gluténérzékenyeknek is. A recept innen.

12239663_1067023820018452_3289502338653435585_n

Hozzávalók egy nagyobb kerek pizzához:

1 fej karfiol (kb 500 g-os)

1 tojás

1 bögre reszelt sajt (én ezt érzéssel adtam hozzá, nem mértem ki)

só, bors, bazsalikom, oregano

Tetejére:

ízlés szerint mehet bármi, amit a hagyományos pizzára is raknánk. Én felére paradicsomos szószt raktam, sonkával, sajttal. Másik felére tejföl, sonka sajt ment, kis jalapeno-val a tetején.
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A karfiolt feldaraboljuk, megmossuk és késes aprítóban morzsásra aprítjuk. Ezután egy műanyag tálban berakjuk a mikróba kb 2 percre, hogy kicsit megpárolódjon (lehet lábasban is, tűzhelyen) Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket ízlés szerint. Az egészet alaposan elkeverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiterítjük és kör alakba szépen lenyomkodjuk laposra, pizza formájúra 🙂 15-20 percre betoljuk a sütőbe. Utána kivesszük, megpakoljuk a választott feltéttel és visszatoljuk további 10 percre, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s