Zserbópite

Szeretem a zserbót, nagyon. De energiám nincs, hogy megsüssem. Szerencsére rátaláltam erre a gyors verzióra, ami ízben tökéletesen hozza az eredetiét, de kb 30 perc munkával elkészül. A Dívány-Alapkonyhán amúgy is érdemes böngészni, mert szuper recepteket lehet találni.

IMG_20151101_134015

Hozzávalók egy kb 22×30-as tepsihez:

Tésztához:

200 g liszt

50 g cukor

120 g hideg vaj

Töltelékhez:

3 tojás

40 g cukor

300 g házi sárgabaracklekvár

100 g étcsoki

150 g dió

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztához a lisztet, cukrot, kockára vágott hideg vajat kézzel nagyjából összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 12 percre berakjuk a sütőbe sülni. Közben elkészítjük a tölteléket,amihez a tojásokat elkeverjük a cukorral és a lekvárral. A diót és a csokiból 80 g-ot durvára vágunk. A tészta közben megsült,kivesszük és ráöntjük a lekváros-cukros-tojásos masszát. Megszórjuk a dióval, csokival és további 20 percig sütjük. Ha elkészült, megvárjuk míg teljesen kihűl majd a maradék 20 g csokit megolvasztjuk ês becsíkozzuk a tetejét ( ez el is hagyható). Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a csoki és szépen lehessen szeletelni. Másnapra érnek össze igazán az ízek, de nem hiszem, hogy túl sok családban megérné a másnapot 🙂

Anna

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s