A 6 kedvenc konyhai eszközöm

Ti is szoktatok olyasmin gondolkozni, hogy az összes valaha volt cipőtök közül melyik volt a legjobb fogás, hogy melyik 3 fűszert kedvelitek a leginkább, vagy esetleg, hogy melyik konyhai kiegészítők a kedvenceitek? Vagy csak az én szociológus fejem rendszerez, listáz és rangsorol mindent? Mindenestere ha valaki a kedvenc konyhai eszközemről kérdezne(nem tette ugyan, de én elébe megyek), ezt válaszolnám: spatula, fröccsenés gátló, fokhagyma nyomó, húscsipesz, kerámia lábas, kerámia kés. Még meg is tudnám magyarázni, felkészültem. Íme:

eszk

1, Spatula: Az ikeában vettem, szilikonos és valami álomszépen ki lehet vele szedni egy mozdulattal az edény oldalára ragadt szószt. Nem csak hogy mosogatógépben mosható, nem szívja magába a hagymás akármilyen szószok ízét, de még a hőt is tök jól bírja, úgyhogy simán kevergethetjük vele a rotyogó olvadó vajat, vagy csokit. Hibája, hogy nem fér bele a nutellás üvegbe, úgyhogy micimackó még nem mehet nyugdíjba.

2, Fröccsenés gátló: ez is ikeás, a lényege, hogy rárakja az ember a sercegő olajos serpenyőre, hogy utána ne kelljen az egész konyhát mosószeres vízzel körbenyalni, és a ruhánk is megérje a másnapot. Annyival jobb a fedőnél, hogy nem kezd el alatta főni a hús, tényleg csak az olajcseppeket fogja fel.

3, Fokhagyma nyomó: Senkinek sem kell bemutatni, ezt is ugyanott vettem, ahol a többi csodaságot, igazából csak azért tartozik a kedvenceim közé, mert régen nekünk sosem volt, és felnőtt fejjel kellett rádöbbennem, hogy bizony rendkívül hasznos találmány.

4, Húscsipesz: Ez az utolsó ikeás termék ígérem, de csak mert nem fizetnek azért, hogy reklámozom őket, különben ódákat zengenék a mélyfagyasztott mandulás tortájukról, bár az nem lenne túl gasztrobloggeres. Szóval ezt a műanyag csipeszt egy éve szereztem be, és szintén hatalmas döbbenet volt, hogy mennyire hasznos tud lenni egy ilyen. Annyival könnyebb ezzel forgatni a husikat, főleg ha grillezünk. Mivel műanyag, serpenyőben is nyugodtan csipkedhetünk vele.

5, Most jön a kerámia-részleg. Először a kés került a fiókba, nem kerámia bevonatú, hanem az egész pengéje kerámia. Ennek köszönhetően törik sajnos, így a háromból már csak egynek van meg a hegye, viszont nem kell élezni, nem ragad rá amit vágunk, és tényleg rendkívül éles.

6, A kerámia bevonatú lábas az összes közül a legnagyobb kedvencem. (Ismeritek azt, hogy a nők mindenre azt mondják bevásárlásnál, hogy ezt is vegyük meg, ez a kedvencem, és a tizenötödik kedvencüknél a férfi már szóvá is teszi, hogy ez csak olcsó kifogás? Vagy ez amolyan családi vonás, mert velem is és a nővéremmel is előfordult már?!)  A kerámia lábas is nagyjából egy éve van meg, azelőtt olcsó és nagyon gagyi lábasokban főztem(amúgy erről pont szintén az ikea tehet), mindent odaégettem, és hiába súroltam, sosem lettek tiszták. Hát ilyen előzmények után nem csoda, hogy szó szerint rajongó lettem, mikor először főztem a kerámia falú lábasban. Vigyázat, ebből is van olcsóbb verzió, ami nagyjából nem ér semmit. Ha viszont eggyel profibbat vesztek, észre fogjátok venni, hogy lehetetlen bármit is úgy odaégetni benne, hogy ne lehetne egy sima szivaccsal fél perc alatt elmosni. Én például csokit is abban olvasztok, gőzfürdő nélkül. Egyetlen hátránya, hogy nem jó belenyúlni fémmel, ezért marad a fa- vagy műanyagkanál, vagy a szilikonos spatula, krémleveseket pedig át kell önteni más tálba a turmixoláshoz, de több hátránya nincs.

U.I. :  ( ha valakit nagyon foglalkoztat a kérdés, a barna csizmám tökre megérte, és a fahéj, vanília, rozmaring az belekerül mindenbe 🙂 )

Nóri

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s