Toast Hawaii

Ez egy rendkívül egyszerű melegszendvics recept. Ismerem egy ideje, mert a németek előszeretettel fogyasztják, és nagyjából 6-8 Eurót kérnek érte az éttermekben. Egyszer belegondoltam, hogy azért ez elég drága, és bevásároltam az összes hozzávalóból egy csomagnyit, fizettem kb 4 Eurót, és még vendégeket is hívnom “kellett”, hogy segítsenek elpusztítani. Ma éjjel azt álmodtam, hogy ilyet sütöttem, úgyhogy aztán nem kellett sokat töprengene, hogy mi legyen ma a vacsi. Tényleg olyan egyszerű, hogy aki amúgy ódzkodik a főzéstől, az is próbálja meg.

th

Hozzávalók:

  • Ananász karikák
  • Toaszt kenyér
  • Sonka
  • Sajt
  • Vörös áfonya lekvár
  • Vaj

Két szelet toaszt kenyeret pirítóban, vagy a sütőben grillező funkción megpirítunk, kis vajat teszünk rá, majd szelet sonka, arra szeletenként egy ananász karika, végül sajt, és sütőben szintén grill funkcióval ráolvasztjuk. Ennyi az egész, a képen látszik, hogy a két szeletet egymás mellé téve borítom be sajttal és sütöm meg. Lehetséges hibák:

  • Az ananászt nem csöpögtetjük le(legalább kb-ra), így átáztatja a kenyeret
  • A sajt nem folyik rá minden oldalról a kenyérre, így kiszárad a toaszt
  • Túl gyorsan akarjuk elkészíteni, és nem hagyunk időt neki a sütőben, hogy az ananász is átmelegedjen

Az ananász karikák közepébe tehetünk vörös áfonya lekvárt, mert nagyon feldobja 🙂 Nóri

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s