Bemutatkozik a vendég blogger!

Kedves Olvasóink!

Mint azt bizonyára észrevettétek, egyre ritkábban frissül a blog. Ennek oka, hogy az egyre gyarapodó gyereksereg mellett az időnk egyre kevesebb, így ritkán jutunk oda, hogy megírjunk egy-egy bejegyzést. A blogot azonban nem szeretnénk, ha szépen lassan megszűnne, inkább felkértük a húgomat, hogy vendégszerzőként írjon bejegyzéseket. Alább olvashatjátok a bemutatkozását, fogadjátok Őt nagy szeretettel. Köszönjük a türelmeteket, megértéseteket.

Anna és Magdi

“Sziasztok! Nóri vagyok a vendég blogger. Íme egy  kis bemutatkozás, a többi majd szépen lassan kiderül. Nem vagyok profi szakács, és főleg nem találok ki új recepteket. Tehát nálam majd nem a saját receptjeimet olvashatjátok, hanem kipróbált és
jól bevált ételeket, amiket érdemes elkészíteni. Profi fotós sem vagyok, sőt, ami azt illeti, épp most tanulgatom hogyan tudok
étvágygerjesztő fotókat készíteni a telefonommal, úgyhogy legyetek elnézőek. Viszont az elmúlt öt évben, mióta elköltöztem a
szüleimtől(meg azelőtt is), elég sokat főzőcskéztem magamra és másokra, és a sok próbálgatás közepette igen jó receptekre és
praktikákra bukkantam, amiket szívesen megmutatok nektek.

Igyekszem úgy válogatni a recepteket, hogy minden hozzávaló számotokra is könnyen hozzáférhető legyen. Lesz azonban, hogy valami alternatív megoldás felé kell néznünk, ennek oka, hogy pár éve Németországban élek, és itt bizonyos dolgokat megkapni, amiket otthon nem, és ez persze fordítva is igaz. Nagyon szeretek újat kipróbálni, gyakran hosszasan böngészek az interneten, gondosan beszerzem az összes hozzávalókat, és ha kell órákig állok a tűzhely mellett, ha az adott étel megkívánja. A monoton
feladatok, mint a krumpli pucolás, hagyma vágás, viszont untatnak. Szóval úgy néz ki a főzés nálam, hogy a hosszas recept keresgélés, és a megfelelő hozzávalók beszerzése után, ami szó szerint órákig eltarthat, próbálom elsunnyogni az unalmas feladatokat, ezzel is nagyjából két percet nyerve valami érdekesebb szórakozásra. A hagymát csak nagyjából vágom apróra, a sütikben ha a recept nem tér ki kifejezetten annak veszélyeire, akkor magam kedvére öntöm össze a hozzávalókat, és még
soha életemben nem szitáltam át a lisztet mielőtt a többi hozzávalóhoz kevertem volna. Fő a praktikusság. Valamint gyakran nem olvasom el előre a teljes receptet és mikor az ötödik sorhoz érek, akkor döbbenek rá, hogy bizony nem ártatott volna. (pl az áll ott, hogy „az előremelegített sütőbe…” vagy „a megpucolt krumplit…” olyankor aztán van kapkodás).  Remélem van, aki magára ismert, azoknak üzenem, hogy nálam ilyen „apróságokról” mint pontos főzési idő, és megfelelő darabolási technika nem fogtok olvasni, viszont számíthattok rá, hogy még akkor is sikerülni fog az étel, ha lépésről lépésre haladtok, és lusták voltatok előre elolvasni az ötödik sort.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s