Indiáner muffin

Huh, de régen írtam utoljára. Pedig gyűlnek a receptek, a képek kevésbé, sokszor nincs idő lefényképezni, mert a sáskák már rá is vetik magukat. Ez a recept is húsvét óta vár a közzétételre. Mindig is kíváncsi voltam, milyen lehet az indiáner. Először Schaffer Erzsébet egyik írásában olvastam róla, erről a piskótás tejszínes édességről. Aztán ráleltem erre a receptre.  Az a jó ebben a receptoldalban, hogy be lehet állítani hány fős adagnak megfelelően adja meg a mennyiségeket. Igaz, kicsit mindig kevesebb jön ki belőle, de sebaj. Nnna szóval, a hozzávalók kb. 12 db-hoz:

75 g liszt
2 db tojás
2 ek víz
100 g cukor
1 csipet só
1 tk sütőpor

60 g étcsoki a tetejére

2 dl tejszín a töltelékhez
habfixáló

CIMG3188

A lisztet, sót, sütőport keverjük össze egy kisebb tálban. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a két kanál vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a tojássárgájás keverékkel apránként összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A muffinformába tegyük bele a papírkapszlikat, majd mindegyiket töltsük meg a kétharmadáig tésztával. Kb. 20 percig süssük a kis piskótákat. Ha kész, vegyük ki, hagyjuk kihűlni. Amíg hűlnek készítsük el a csokimázat. A csoki kétharmadát olvasszuk meg mikróban, egy tálkában, majd keverjük hozzá a maradék csokit. A kihált muffinokat fogjuk meg, szedjük le a papírt és mártsuk a tetjüket a csokiba. Ha megdermedt a csokimáz, vágjuk le a muffinok tetejét. Verjük fel a habot a habfixálóval és nyomjunk rá a tésztára egy-egy adagot a habból habzsák segítségével. A tetjére illesztjük a “sapkákat”, és kész is ez a csuda finomság.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s