Profiterol

Régóta szemezek vele, de megvártam az elkészítéssel az új konyhámat, amiben hely is van bőven és mosogatógép is van. Ezek nélkül nem bírtam rávenni magam sem erre, sem a pavlova tortára,amit múlt héten készítettem. (Recept hamarosan) Pedig tulajdonképpen nem olyan nagy munka egyik sem, csak nem árt, ha közben van hova pakolni a különböző keverőtálakat, tepsiket stb. Hely és mosogatógép is kimaxolva, elképesztő finom süti elkészítve. Holnap viszem vendégségbe, ma csak picit kóstoltam meg, úgyanis az a jó, ha áll egy éjszakát. Mivel az alapja képviselőfánk (égetett) tészta, amibe csupán egy teáskanál cukor kell, így azt nyírfacukorral helyettesítve egy kisebb adagot diabetikusan töltöttem meg férjem legnagyobb örömére. A recept a Street Kitchen-ről van, sokat végigolvastam, végül ez lett a befutó. Kicsit módosítottam csak rajta.

Diabetikus töltelék: mascarpone, holland kakaópor és folyékony édesítőszer ízlés szerint.

IMG_20150419_212842~2

Hozzávalók két tepsinyi adaghoz:

A tésztához:

0,5 dl víz

2 dl tej

Fél tk só

1 tk cukor

12,5 dkg liszt

5 evőkanál vaj

4 tojás

Töltelékhez:

50 dkg mascarpone

4 ek nutella

Öntethez:

2 ek porcukor

200 ml habtejszín

25 dkg mascarpone

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kisebb lábosban feltesszük a vajat, tejet, vizet, sót, cukrot forrni. Miután felforrt, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet. Visszatéve a tűzre két-három percig kevergetjük, míg elválik az edény falától a massza. Ezután egy keverőtálba tesszük és robotgéppel kicsit dolgozunk rajta, hogy hűljön,majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Alaposan eldolgozzuk, majd sima csövű habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Tetejükön vizes ujjal lenyomkodjuk a csúcsokat. Mehet a sütőbe. Először 15 percig sütjük 200 fokon (tilos kinyitni ezalatt a sütő ajtaját, mert összeesik) majd levéve 160 fokra a hőfokot, további 20 percig sütjük. A sütőből kivéve megvárjuk, míg teljesen kihűl, és kezdhetjük is a töltést. A krém hozzá pofonegyszerű. A mascarponeba kanalazzuk a Nutellát, alaposan kikeverjük és kisebb fejű habzsákba töltjük. A kisült gombóc aljába szúrjuk a habzsàk végét, addig nyomjuk bele az anyagot, amíg érezzük, hogy szépen kitölti. Egy tányérra sorakoztatjuk az elkészült darabokat. Az öntethez lágyan felvert tejszínhabot készítünk, amihez hozzáadjuk a porcukorral elkevert mascarponet. A halomra öntjük és durvára vágott dióval, olvasztott csokival díszítjük

Anna

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s