Meggyes joghurthabos babapiskóta

Eredetileg piskóta nélkül terveztem, de aztán kicsit folyós lett a dolog. (Hiába, nem mindig hatásos az a zselatin fix.) Mindenesetre ez a desszert volt a vasárnapi ebéd harmadik fogása. Nagyjából 10 perc alatt elkészült és kb 2 perc alatt el is fogyott. Nem túlzok… 😀 A recept alapja Anna nagy kedvencétől származik.

Hozzávalók:

200 ml habtejszín

200 g natúr joghurt

zselatin fix

egy nagy marék magozott meggy

3 ek cukor

1 vaníliás cukor

babapiskóta ízlés szerint (én kb. 6 db-ot használtam fel)

CIMG3067

A behűtött habtejszít kemény habbá verjük, félretesszük. A meggyet turmixoljuk össze a cukrokkal. A joghurtot öntsük ki egy másik edénybe, majd fél percig verjük habverővel, közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a meggyet. Ha kész, forgassuk össze a tejszíhabbal. Ha elég kemény a keverék, akkor adagoljuk poharakba és önállóan is egy finom desszert. Ha viszonylag folyós maradt, akkor egy tál aljába tördeljünk babapiskótát, majd öntsük rá a joghurtos szószt. A tetejét díszíthetjük olvasztott csokival vagy gyümölcsdarabokkal. Ha van rá idő, hűtőben hagyjuk állni, így a szósz kicsit jobban összeáll, illetve a babapiskóták is eléggé megszívják magukat a finom krémmel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s