Sült fokhagymás, feta sajtos édesburgonya

Bár az édesburgonya elég horribilis áron kapható, azért érdemes néha engedni a kísértésnek és venni egy-két nagyobb darabot, mert rengeteg finomságot lehet belőle készíteni. Ezt a receptet már régóta kinéztem, de csak tegnap jutottam oda, hogy ki is próbáljam. Nagyon jól sikerült, az édesburgonya mellé jól passzol a sós feta sajt. Az eredeti recept itt található.

1234118_898794746841361_1751350054134302630_n

Hozzávalók 2 személyre:

2 közepes édesburgonya

kakukkfű, só, bors

olíva olaj

10 dkg feta sajt

6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Hozzá adjuk a kakukkfüvet, és a hat gerezd fokhagymát feldarabolva. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt rámorzsoljuk a feta sajtot.

Anna

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s