Almás pite

Újabb alap recept, amiből rengeteg verziót találni. Nekem eddig ez vált be a legjobban, így ezt teszem fel ide. Használjuk ki, hogy rengeteg féle finom, magyar alma kapható jó áron és süssünk almás finomságokat. Én ezúttal diabetikusan sütöttem. Ehhez diab.lisztet és eritritet használtam. Maimonitól van a recept.

DSC_0688

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

60 dkg liszt
25 dkg margarin
fél kk só
5 ek cukor
1 cs. sütőpor
2 tojás
2 ek tejföl

Töltelékhez:
kb. 1,5 kiló alma
cukor
fahéj

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral. Hozzáadjuk a margarint és összegyúrjuk. Ezután egy kis mélyedést alakítunk ki, ebbe mehet a két tojás, végül hozzáadjuk a tejfölt és az egészet összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, amit elfelezünk. Az almát meghámozzuk és lereszeljük. megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal. A tészta egyik felét kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk az almát (előtte csavarjuk ki kézzel, hogy ne áztasson el mindent), erre fektetjük óvatosan a tészta másik kinyújtott felét. Villával kicsit megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s