Gránátalma lekvár

Na ugye, hogy nem gondoltátok volna? Hát én sem hallottam még ilyenről,egészen hétfőig,amikor megkaptam anyutól a novemberi Képmás magazint. Mivel éppen érlelődött a hűtőben egy gigantikus gránátalma, bennem is megérett az elhatározás. Sajnos kicsit macerás recept, főleg a végső mennyiséget tekintve. De karácsonyi ajándéknak kiváló, vagy egyéb finom és különleges receptekhez is lehet használni. Bár férjemmel akár minden nélkül elkóstolgattuk volna, annyira finom. Egy szó mint száz, jöjjön a recept:

Hozzávalók

2-3 nagy gránátalma

1-2 db édes alma

30 dkg nádcukor

A gránátalmákat alaposan pucoljuk meg. Vigyázzunk,ne kerüljön bele a magokat elválasztó hártya, se a héja,mert keserű. Csak pergessük ki a szemeket. Az almákat hámozzuk meg, s magház nélkül daraboljuk a lábosba. Adjuk hozzá a cukrot, majd 40 percig főzzük a lekvárt. Ezalatt a magok kifőnek a gyümölcshúsból. Szitán passzírozzuk át az egészet, forraljunk rajta még egyet és rakhatjuk is az üvegbe,száraz dunsztba. Gyönyörű sötétvörös, sűrű lekvár lesz belőle.☺

Magdi

20141109_133844

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s