Csokoládé szalámi

Gyerekkori nagy kedvencem, ez a sütés nélküli édesség. Szamárkenyérnek is nevezik. A gyorsan valami finomat c. projekt újabb részvevője. Maradék kekszek újrahasznosítására is kiváló. Nekem például volt egy csomag bontott Leibniz vajas kekszem, ami már kellően megpuhult, így ebben a finomságban végezte 🙂

DSC_0485

Hozzávalók:

30 dkg durvára vágott keksz

20 dkg durvára vágott dió

10 dkg cukor

25 dkg margarin/vaj

1,5 dl tej

1 ek liszt

3 ek cukrozatlan kakaópor

kevés rumaroma

Elkészítés:

A tejet és a cukrot felmelegítjük, hozzáadjuk a rumaromát, a margarint, majd a kakaóport. Ezután jöhet bele a liszt, a keksz, és végül a dió. Alaposan összekeverjük. A kapott masszát alufóliára halmozzuk és hengert formázunk belőle. Hűtőben állni hagyjuk egy órát, hogy szeletelhető legyen. Sütőpapírral bélelt formába is nyomkodhatjuk. (én ez utóbbi verziót preferálom)

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s