Fahéjas töltött keksz

És hogy mivel van töltve? Hát almával! Szerettem volna valami finomat enni, ami gyors és egyszerű. Mindig is tartottam a töltött kekszektől, nehéznek tűntek. Nem elég, hogy keksz, de még bele is kell tenni a tölteléket…na mindegy. Most viszont kiderült, hogy egyáltalán nem nehéz, villámgyorsan kész lett és egy bögre tejjel kiváló uzsonna vált belőle. A receptet a Nosaltyn találtam.

Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 púpos kk fahéj
1 kk sütőpor
1 csipet só
11 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
10 dkg cukor (fél citrom reszelt héja – nekem kimaradt, ettől még finom lett)
1 tojás

Töltelék:

1 közepes alma
2-3 ek cukor
fél citrom leve
12 g keményítő (szerintem kicsit kevesebb is elég lett volna)

Először az almás tölteléket készítsük el, hogy ki tudjon hűlni, mire a töltéshez érünk. Hámozzuk meg az almát, nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd főzzük zselés állagúra. Elég hamar eléri ezt az állapotot a keményítő miatt, nem kell sokáig főzőcskézni. A tészta száraz összetevőit keverjük össze: lisztet, sót, fahajat, sütőport. Másik tálban a margarint és a cukrokat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást. Ha azzal is kikevertük, a lisztes keveréket adjuk a margarinos masszához. Gyúrjuk össze. Kissé ragacsos, puha tésztát kapunk. Lisztes kézzel diónyi darabokat csípjünk ki a tésztából, lapítsuk ki, rakjunk a közepébe egy kávéskanálnyi almás tölteléket, majd óvatosan csomagoljuk be. Kicsit gömbölyítsük meg a két tenyerünk között. 190 °C-ra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsül. A golyók sülés közben kilapulnak és így lesznek kekszalakúak.

Magdi

CIMG2851

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s