Nagymamámnak sütöttem ezt a sütit. Még nyáron vettem egy Konyha receptújságot, eddig ez a második recept, amit elkészítettem belőle. Az első egy marharagu volt. Nos, egyik sem okozott csalódást. Sőt… Állandósulnak a repertoáromban. 🙂
Erről a sütiről tudni kell, hogy egyszerű és gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
piskóta
6 tojás
6 ek porcukor
5 ek keserű kakaópor
1 tasak sütőpor
5 ek liszt
1 ek olaj
túrókrém
200 g vaj
180 g porcukor
500 g túró
kevés reszelt citromhéj
máz
100 g étcsoki
50 g vaj
A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, kakaóval elvegyítjük és apránként hozzáadjuk a sárgájához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. Öntsük bele a tésztát egy kimargarinozott, lisztezett tepsibe és 180 °C-on 30 percig süssük.
Ezalatt elkészíthetjük a túrókrémet. A puha vajat keverjük ki a porcukorral, majd adagoljuk hozzá a túrót, reszeljük bele a citromhéjat. Sima, csomómentes krémet készítsünk. Ezt a legegyszerűbb robotgéppel elérni. A kihűlt piskótát kenjük meg egyenletesen a krémmel, tegyük hűtőbe pár percre. A mázhoz a csokit tördeljük bele egy bögrébe, adjuk hozzá a vajat és rakjuk mikróba 1 percre. Utána kevergessük, amíg sima, jól kenhető olvasztott csokit nem kapunk. Utolsó lépésként vékonyan kenjük meg a süti tetejét a mázzal. A tetejére tehetünk vágott mandulát. Én fehércsokit reszeltem rá.
A kép sajnos nem lett jó, mert csak sebtiben fotóztam le, de az íze mindenért kárpótol 🙂