Epres brownie

Íme a legújabb kedvencem. Nagyon gyorsan kész van és elképesztően finom. A legnehezebb része itt is, mint a brownie-nál mindig, a jó időzítés. Ne száradjon ki, de már ne is folyjon. A teteje ha már elkezd repedezni, akkor gyakran szúrkáljuk mert pár percen múlik, hogy jó lesz-e. A receptet egy kedves barátnőm mutatta, aki egy újságból fényképezte ki meggyes verzióban. Azt is megsütöttük, csak épp nem készült róla jó kép, így most az epres kerül fel, de legalább ennyire finom meggyel is. Diabetikus verzióhoz diab csokit, durumlisztet és eritritet vagy nyírfacukrot használjunk.

Kép

Hozzávalók:

15 dkg étcsoki

12, 5 dkg vaj

10 dkg kristálycukor

10 kisebb szem eper

10 dkg liszt

Fél teáskanál sütőpor

2 tojás

Csipet só

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a vajjal. Egy másik edényben keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót, végül az olvasztott csokoládét. Mehet bele a felvágott eper, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepisbe ( kb 10*12) öntjük és kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha már a teteje repedezik ill kicsit kérges, gyakran nézzük villával, hogy milyen a belseje. Akkor jó ha kicsit ragacsos, de már nem folyik.

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s