Sajtos keksz

Szilveszterre, de akár karácsonyra is egy pohár bor mellé, vagy csak úgy. Nagyon gyors, nagyon finom és érdemes egyből dupla adagot sütni, mert pikk-pakk elfogy.

Forrás: Puffin again

DSC_1179

Hozzávalók (40-50 db)
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 teáskanál mustár
1 tojás
15 dkg liszt (diétás verzió: durum/rozs/teljeskiőrlésű)
1 kis csipet só

A sajtot lereszeljük és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Előkészítünk 2 tepsit és sütőpapírral béleljük ki őket. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Kis golyókat formázunk, majd pohár aljával lelapítjuk.  Kb. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Először állítsuk be az órát 10 percre, aztán  figyeljük és ha pirul az aljuk, vegyük ki, nehogy megégjen!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s