Fahéjas-vajas keksz (snickerdoodles)

Ismét közeledik karácsony, így hoztam egy keksz receptet, ami ajándéknak is tökéletes.  Tavaly készítettem el először, de aztán nem került fel a blogra. Most pótlom.

DSC_0017

Hozzávalók (kb 32 db):

12,5 dkg puha vaj
11 dkg cukor
1 tojás
1 tk vanília kivonat
25 dkg liszt
fél tk őrölt szerecsendió
3/4 tk sütőpor
csipet só
 
hempergetéshez: 2 ek cukor, 1 ek fahéj
 
 
Elkészítés:
 
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.  Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat. (lehet kakaóval is fahéj helyett)
Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat és formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban.
Tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire őket kb. 3 cm-s helyeket hagyva egymás között.
Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra és hagyjuk hűlni.
DSC_0021
Forrás: Balhétterem
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s