Fűszeres sült karfiol

Ez az elsőre bizarrnak tűnő, de leírhatatlanul finom köret Chili & Vanilia receptje. Bevallom kissé szkeptikusan álltam a dologhoz, mert ki hallott már olyat, hogy kakaóporral szórjuk meg a karfiolt?! Aztán elkészítettem, és ha tehetném minden nap megennék egy tepsivel, annyira de annyira finom. Meg persze pofon egyszerű is, szóval ha egy finom köretre, vagy csak magában egy kis meleg finomságra vágytok, süssétek meg. Én májat sütöttem mellé.

DSC_0010

Hozzávalók:

1 nagy karfiol

olíva olaj

só, bors, chili

keserű (Holland) kakópor

Elkészítés:

Megmossuk a karfiolt és rózsáira szedjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A karfiolrózsákat sóval, borssal, olívaolajjal összeforgatjuk, majd egy alufóliával bélelt tepsire terítjük. Megszórjuk egy nagy csipet chilivel, majd egy teaszűrő segítségével meghintjük a keserű kakaóporral úgy, hogy minden karfiol darabkát vékonyan befedjen.Ezután mehet a sütőbe, ahol a karfiol puhulásáig sütjük. Kb 35-40 perc.

 

Advertisements

Fűszeres sült karfiol” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s