Diós (mindent bele) kekszgolyó

Igen, megint egy kekszgolyó recept, bár nem a banános csoda ihlette, hanem az alattomban feltörő édességvágy. Legyen ez egy Mikulás-napi desszertnek jegyezve, remélem mindenki örömére. A mindent bele jelző pedig annyit jelent, hogy ahogy készült, rakosgattam hozzá apránként ezt-azt fűszert, vaníliás cukrot miegymást, amíg elérte a tökéletes ízharmóniát.

Hozzávalók:

12 dkg darált keksz

20 dkg darált dió

12 dkg cukor

1 cs vaníliás cukor

2 ek keserű kakaópor

1 narancs leve (a facsarásból fennakadt húsát is beleraktam)

1 meggybefőtt leve (kb. 1 dl)

fahéj

1 ek rumaroma

Máz:

100 g étcsoki

1 ek olaj

 

A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd hozzáadjuk a rumaromát, narancs és meggylevet. Ha nincs meggybefőtt, 2 narancs levét facsarjuk bele. Gyúrjuk össze a masszát, majd tegyük hűtőbe fél-1 órára, majd gyúrjunk belőle diónyi golyókat. A meggybefőttből tehetünk a golyók közepébe meggyeket.

A mázhoz a csoki 2/3-át az olajjal tegyük egy kis tálkába vagy bögrébe és mikróban olvasszuk fel. Óvatosan, félperces időközökkel olvasszuk, hogy biztos ne égjen meg. Ha kész, a csoki maradékát apróra törve keverjük hozzá a forró csokihoz, amíg el nem olvadnak a darabok. Így valamivel tartósabb lesz a csokimáz. Kiskanállal vagy villával forgassuk meg benne a golyókat, vagy csak mártsuk meg benne, hogy a fele legyen csokis. Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra téve tegyük hidegre. 

Íme az eredmény (a fotó nem lett az igazi, de a diós golyók íze….nyammmm:) :

Image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s