Újabb sütemény. Gyors és finom. Mi kell még?
Írni most nincs ihletem, így álljon itt a recept a’la natur:
Hozzávalók: (12 db)
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj vagy
sütőmargarin
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a lekvárt is. A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk, majd apránként a tojásos masszába keverjük. Ezután beledogozzuk a lisztet is.
A tésztát muffinformákba 3/4-ig töltjük, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Bennem túl tengett az energia, ezért, mikor kisült, a tetejére pöttyentettem mindegyiknek egy kis sárgabarack lekvárt. Arra olvasztott csokit kentem és megszórtam durvára vágott dióval.