Sacher muffin

Újabb sütemény. Gyors és finom. Mi kell még?
Írni most nincs ihletem, így álljon itt a recept a’la natur:

DSC_0608

Hozzávalók: (12 db)

10 dkg étcsoki

10 dkg vaj vagy

sütőmargarin

20 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

2 tojás

10 dkg cukor

10 dkg baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat habosra  keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a lekvárt is.  A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk, majd apránként a tojásos masszába keverjük. Ezután beledogozzuk a lisztet is.
A tésztát muffinformákba 3/4-ig töltjük, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Bennem túl tengett az energia, ezért, mikor kisült, a tetejére pöttyentettem mindegyiknek egy kis sárgabarack lekvárt. Arra olvasztott csokit kentem és megszórtam durvára vágott dióval.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s