Szedres mascarponés pohárkrém

Sűrű bocsánatkérések közepette írom a bejegyzést, mivel már elég régen ígértem ezt a receptet. Remélem, annyira még időben kerül föl, hogy ha valaki szederrel szeretné elkészíteni, talál hozzá gyümölcsöt. A későn kezdődő nyarat tekintve, szerintem még akad ez a finom, savanykás gyümölcs úton-útfélen. Nyaralás közben készült a finomság, egy szederszedő túra után. Sajnos nagyon pontos mennyiségeket nem tudok mondani, ami a szederlekvárt illeti, legfeljebb marad egy kevés belőle palacsintára vagy lekváros kenyérre. 🙂

Hozzávalók:

250 g mascarpone

kb. 4 marék szeder

3-4 ek cukor

2 barack (vagy egyéb gyümölcs)

A szedret cukrozzuk le, hagyjuk állni, hogy levet eresszen. Főzzük jó sűrű lekvárrá, időnként megkeverve. Ha elkészült a lekvár, pár kanálnyit keverjünk el a mascarponéval. Pucoljuk meg a barackokat és kockázzuk fel. Másfél decis poharakba halmozzuk a krémet, a következő módon: két-három evőkanálnyi krém, egy réteg barack, rá újabb réteg krém, a legtetejére pedig egy kanál lekvár.

Ha valakinek túl tömény lenne a krém, tejszínhabbal lazítható. Díszítsük rolettivel, gyümölcsszeletekkel stb.
Jó étvágyat ehhez a villámgyors desszerthez! 🙂

Image

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s