Barackos-túrós rétes

Tökéletes nyári édesség, mert nem kell vele sokat dolgozni és a sütő sem megy 15 percnél tovább. A barack-túró kombó pedig nagyon könnyed, szóval ajánlom mindenkinek, aki gyors desszertet szeretne készíteni. Először mikor készítettem, 4 réteslapot használtam egy rúdhoz. Második alkalommal csak kettőt. Az első ropogósabb lett, így annak az arányait írom le. Amúgy ez nagyban függ a réteslap minőségétől is. Amit először vettem 12 laposat, azok annyira vékony lapok voltak, hogy kellett is a 4 lap egymásra. Szóval ez egyénileg változhat. (általában a réteslap csomagolásán is fel van tüntetve, hogy hányat javasolnak)Diétás verzióhoz hagyjuk ki a vaníliás cukrot illetve a kristálycukrot és helyette kevés folyékony édesítőszert keverjünk a túróba.

DSC_0316

Hozzávalók 3 rúd réteshez:

1 csomag (12 lapos) réteslap

500 g túró

3-4 db őszibarack/nektarin

1 cs. vaníliás cukor

3 ek. tejföl

1 ek. cukor

kevés búzadara

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, cukrokat, kockára vágott barackot és kb 2 ek búzadarát, hogy felfogja a barack levét, amit sütés közben engedne.  Alaposan keverjük össze és kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e az édessége, mert lehet, hogy valakinek ez nem elég cukros.

Nedves konyharuhára terítsük ki óvatosan az első réteslapot, amit kenjünk meg vékonyan olajjal. Arra helyezzük a következő lapot. Azt is kenjük meg, és így tovább, amennyi réteget szeretnénk. A legfelső lapot is megkenjük, majd hosszanti irányban a közepén egy csíkba halmozunk a töltelékből, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejüket szintén megkenjük olajjal. 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Néha érdemes ránézni, nehogy odaégjen, akkor van kész, ha szépen megpirult a teteje. Frissen a legjobb, de másnap is finom. Viszont, ha letakarjuk vagy dobozba rakjuk, akkor a tészta már nem fog ropogni.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s