Zöldfűszeres-vajas csirkemell

Egy rendkívül finom, mutatós és egyszerű csirkemell receptet hoztam. Ebben a melegben is jól jön, mert egy laza párolt zöldséges körettel nem fekszi meg az ember gyomrát. A márciusi Nők lapja konyhából van a recept.

DSC_0816

Hozzávalók 4 főre:

2 egész csirkemellfilé

só, bors

3 evőkanál olívaolaj

15 dkg vaj

2 gerezd fokhagyma

1-1 evőkanál aprított petrezselyem, snidling és bazsalikom

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk félbe úgy, hogy négy szép darabot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajon fedő alatt süssük szép pirosra, majd hagyjuk őket kicsit kihűlni. Közben a szobahőmérsékletű vajat alaposan keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az aprított zöldfűszerekkel. Mindegyik csirkemellet vágjuk be átlósan három helyen úgy, hogy ne vágjuk át a húst, de belenyomkodhassuk a résbe a fűszeres vajat. Tegyük a csirkemelleket tepsibe, toljuk forró sütőbe 10 percre, hogy a fűszeres vaj átjárja a húst. Mi párolt zöldséggel ettük, de krumplipüré vagy sült burgonya is tökéletes.

Anna

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s