Húst hússal

Olyan rég került már fel hús recept a blogra, hogy ideje ezt pótolni. Abba a típusba tartozom, aki a szárazabb, csont nélküli húsokat szereti. Jójó, tudom, hogy más sem szereti a csontot, de én azt se szeretem, ha nekem kell leszedegetnem róla evés közben. A csirkemellfilé az adu ász, de kissé egyhangúvá kezdett válni az itthoni húsfogyasztásunk, így Anyósom receptjét elkérve, megsütöttem ezeket a rendkívül finom (és csont nélküli:)) karaj illetve tartja szeleteket.

DSC_0908

Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli karaj

4 szelet csont nélküli tarja

1 nagy fej vöröshagyma

kb 2 dl fehérbor

só, bors

Elkészítés:

A szelet húsokat mindkét oldalukon megsózzuk, alaposan borsozzuk. Egy hőálló tálba kevés olajat teszünk, majd rá rakjuk a húsokat. A tetejére halmozzuk a felkarikázott hagymát és lefedve 200 fokon kb 35-40 percig sütjük. Sütés közben néha meglocsoljuk fehérborral.  Kb 40 perc után, villával nézzük meg, hogy megpuhult-e a hús, ha igen, a fedőt levéve még pirítsuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s