Császármorzsa

Nagy kedvencem ez az egyszerű édesség, ami főételnek is tökéletes. Sok receptet kipróbáltam, és végül Horváth Ilona receptjénél kötöttem ki. Nem lehet elrontani.

Diabetikus verzió: teljeskiőrlésű liszt, gyümölcscukor

DSC_0891

Hozzávalók 4 személyre:

2,5 dl dara

2,5 dl liszt

4 egész tojás

5 dl tejjel

5 dkg cukor

fél citrom reszelt héja

3 evőkanál olaj

10 dkg mazsola (elhagyható)

csipet só.

Elkészítés:

A darát, a lisztet meg a tejet habverővel simára keverjük, és beleadjuk a sót meg a mazsolát. Kicsit állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Majd közé keverjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét.  A megforrósított olajba öntjük, és élénk tűzön hagyjuk, míg az aljára rózsaszínű kéreg nem sült. Így is tovább pirítjuk még pár percig, majd fakanállal darabokra vágjuk, és időnkénti kevergetéssel készre sütjük. Akkor jó, ha darabokra hullik és kissé megpirul. Mi sárgabarack lekvárral és porcukorral szoktuk enni, de ez szabadon variálható.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s