Csokoládés szilvalekvár-szuflé

Akinek van otthon szuflé formája, mindenképp készítse el ezt a finomságot. Akinek nincs, sürgősen szerezzen be 🙂 És azután készítse el, mert villámgyors, és rendkívül finom.  A recept az áprilisi Nők Lapja konyhából van. Diabetikus verzió: diabetikus szilvalekvárral, diab étcsokival és gyümölcscukorral készítsük

DSC_0897

Hozzávalók 4 személyre:

3 tojásfehérje

2 ek cukor

csipet só

4 púpos evőkanál jó minőségű, sűrű szilvalekvár

5 dkg keserű csokoládé, durvára vágva

vaj és cukor a formákhoz

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a cukrot és a sót csak az első néhány perc után adjuk hozzá, mikor már félig kemény. Óvatosan összeforgatjuk a szilvalekvárt a habbal, hozzáadjuk az aprított csokoládét is.  Négy darab szuflé formát kikenünk vajjal, megszórunk cukorral (mintha liszteznénk, csak cukorral) Négyfelé osztjuk benne a habot, majd egy határozott mozdulattal körbehúzunk egy kést az edény széle és a hab között (így könnyebben feljön majd) Forró sütőbe tesszük és 10-12 percig sütjük, amíg megemelkedik. Azonnal tálaljuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s